Goed in Gesprek 1

Welkom bij ‘Goed in Gesprek I’. Leuk dat je deze module gaat volgen. De module bevat ongeveer twintig vragen.

Goede gesprekken zijn heel belangrijk. Je werk wordt er leuker van en de zorg wordt beter. Sommige gesprekken lopen lastig. Waarom is dat? Hoe kan het beter? Dat ga je leren. Je gaat leren hoe je goede gesprekken voert met collega’s, cliënten en hun familie en vrienden.

Doelgroep

Deze module is voor iedereen die werkt in de zorg.

Voorkennis

Voor deze module heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Je hoeft van tevoren niets te bestuderen, je kunt nu direct beginnen. In deze module leer je door vragen te beantwoorden over praktijksituaties of video’s. Uiteraard krijg je bij elke vraag, of je ´m nu goed of fout hebt beantwoord, uitgebreid feedback zodat je ook daar weer van leert. Je kunt de module zo vaak doorlopen als je wilt. Er worden geen gegevens van de module bewaard.

Certificaat

Aan het eind van de module vind je een korte toets. Als je 80% van de toetsvragen goed hebt, krijg je een certificaat dat je zelf kunt printen. Scoor je minder dan 80%? Geen probleem. Je kunt de toets zo vaak doen als je wilt.

Accreditatie

Voor deze module kun je 1 accreditatiepunt halen (4 euro administratiekosten), het certificaat is altijd gratis.

Duur

Je bent ongeveer 30 minuten bezig om de module te doorlopen.

Vervolgmodule

De vervolgmodule heet ‘Goed in Gesprek II’. Daarin leer je meer over goede gesprekken voeren. Hoe maak je een gesprek doelgericht? Hoe spreek je een collega op een prettige manier aan op storend gedrag? Je vindt de vervolgmodule ook op free-learning.nl.

Meer weten?

Op www.zorgvoorbeter.nl/communiceren vind je meer informatie over de onderwerpen uit deze module. Zoals de posters die in de module te zien zijn en de brochure ‘Goed in Gesprek’.

Module starten

Je kunt deze module ook op een iPad doen.

Start desktopStart iPad


Colofon

De serie video's 'Goed in Gesprek, praktijkscènes' is door In voor Zorg! en Vilans ontwikkeld voor het e-learningprogramma 'Goed in Gesprek'. Dit e-learningprogramma is gemaakt voor het traject 'van moeten naar ONTMOETEN' bij Zorgpartners Midden Holland. Een aantal foto’s komen uit de Vilans fotostrips, gemaakt door Ype Driessen / fotostrips.nl.