Herkennen van spasticiteit

Welkom bij de Free Learning module ‘Herkennen van spasticiteit’ waarin je gaat leren hoe je spasticiteit kunt herkennen en wat je vervolgens kunt doen. Spasticiteit is een verhoogde spanning in de spieren en kan onder andere optreden na een beroerte (Cerebro Vasculair Accident (CVA)), een dwarslaesie of na traumatisch hersenletsel, bij aangeboren hersenletsel of Multiple Sclerose (MS).

Certificaat

Deze Free Learning lijkt misschien op een toets. Ook omdat je aan het eind een certificaat kunt printen als je 80% van de vragen goed hebt beantwoord. Jouw score is echter door niemand te zien en je kunt deze Free Learning net zo lang herhalen tot je alles goed hebt. Want het gaat erom dat jij er wat van leert.

Accreditatie

Voor deze module kun je 1 V&VN accreditatiepunt halen (4 euro administratiekosten), het certificaat is altijd gratis.

Duur

Je bent ongeveer 30 minuten bezig om de module te doorlopen. Het kan zijn dat je het niet in één keer haalt. Dat is geen probleem, je kunt de module gewoon nog een keer volgen.

Doelgroep

Deze Free Learning module is bedoeld voor zorgverleners, (para)medici, vrijwilligers, mantelzorgers, cliënten in de langdurige zorg (intra- en extramuraal) of anderen die meer willen weten over spasticiteit. En dan uitsluitend voor zorgverleners werkzaam in Nederland. Aan het einde van deze Free Learning kun je herkenningskaarten aanvragen om te delen en te bespreken in je team.

Start