PAIC 15 - Herken pijn bij dementie

Welkom bij de Free Learning ‘PAIC15: Herken pijn bij dementie’. Het is niet eenvoudig om pijn bij ouderen met dementie te herkennen. Vaak kunnen ze het niet meer tegen je zeggen. Of ze begrijpen je vraag ‘Heeft u pijn?’ niet. Gelukkig zijn er andere manieren om pijn te herkennen. Onderzoekers hebben daarvoor een hulpmiddel ontwikkeld: de PAIC15-observatieschaal. PAIC staat voor Pain in Impaired Cognition. Dat betekent: pijn bij een cognitieve stoornis. In deze training leer je om vijftien signalen van pijn te herkennen en de PAIC15 te gebruiken.

Voorkennis

Je hoeft van tevoren niets te bestuderen, je kunt direct beginnen.

Voor wie?

Deze Free Learning is vooral bedoeld voor verzorgenden en verpleegkundigen die werken met ouderen met dementie in de ouderenzorg.

Duur

Je bent ongeveer 30 minuten bezig om de module te doorlopen.

Certificaat

Als je voldoende vragen goed hebt beantwoord kun je aan het einde van deze Free Learning een certificaat downloaden. Je kunt de module net zo vaak herhalen als je wilt.

Accreditatie

Voor deze module kun je 1 accreditatiepunt aanvragen aan het einde van de cursus (€4,- administratiekosten). Het certificaat is altijd gratis.

Module starten

Je kunt deze module ook doen op je tablet. Voor een smartphone is deze Free Learning echter niet geschikt. De signalen van pijn zijn zo subtiel, dat je een groter scherm nodig hebt om de video’s in deze e-learning goed te kunnen bekijken.

Start