Samen werken aan een thuis

Welkom bij deze Free Learning module ‘Samen werken aan een thuis’. Aan de hand van 21 vragen leer je hoe je voor bewoners van een verpleeghuis een thuis kunt creëren door bewuste keuzes te maken over het gebruik van geluid, groen, kleur en inrichting.

BIJ ONS

Deze Free Learning module maakt deel uit van de “BIJ ONS methode”. Zie BIJ ONS: Samen werken aan een thuis (ukonnetwerk.nl) voor toelichting op deze methode en de bijbehorende materialen.

Voorkennis

Je hoeft van tevoren niets te bestuderen, je kunt nu direct beginnen. Mensen leren namelijk het beste en het snelste als ze eerst zelf nadenken en daarna antwoord geven op de vragen. Uiteraard krijg je bij elke vraag uitgebreid feedback zodat je ook daar weer van leert.

Certificaat

Deze Free Learning is bedoeld om je inzicht te geven in waar je aan kun denken om de ruimtes waar je bewoners leven huiselijker te maken. Daardoor zullen bewoners zich meer thuis en op hun gemak zullen voelen. Aan het eind kun je een certificaat printen als je 20 vragen goed hebt beantwoord. Jouw score is echter door niemand te zien en je kunt deze Free Learning net zo lang herhalen als je wilt. Want uiteindelijk gaat het erom dat je er wat van leert.

Accreditatie

Voor deze module kun je 1 accreditatiepunt halen (4 euro administratiekosten), het certificaat is altijd gratis.

Duur

Je bent ongeveer 30 minuten bezig om de module te doorlopen.

Doelgroep

Deze Free Learning module is allereerst bedoeld voor zorgverleners en andere professionals die betrokken zijn bij de inrichting van een verpleeghuis. Ook is de Free Learning interessant voor bewoners, naasten en vrijwilligers die meer willen weten over de rol van prikkelverwerking bij de inrichting van verpleeghuizen.

Makers

De e-learning is ontwikkeld door Freelearning, Vilans en UKON (Universitair Kennisnetwerk Ouderenzorg Nijmegen), met behulp van de expertise van Annemieke van der Dussen (Praktijk aan den Hofpad), Marleen Delfos, Femke Feenstra (Gortemaker Algra Feenstra Architecten), Marnix Tavenier (MXT Landschappen), Dick Rijken (Klinken), Laura Lynn Jansen (studio voor vormgeving). Voor volledig colofon zie einde elearning.

Je kunt deze module doen op je desktop, laptop, tablet en smartphone. Veel leerplezier!

Start