Stalift en Passieve Lift

Welkom bij de module ‘Stalift en Passieve Lift’ waar je de basisprincipes leert over het werken met tilliften. Het gaat hier nadrukkelijk om de basis, de echte vaardigheden leer je natuurlijk pas in de praktijk.

Certificaat

Je kunt direct beginnen door onderaan deze pagina op ‘Start’ te klikken. Je hoeft je niet voor te bereiden. Als je 80% van de vragen goed hebt kun je aan het eind een certificaat uitprinten. Al je dat niet haalt kun je de module net zo vaak herhalen als je wilt. Het gaat er immers om dat je zo veel mogelijk leert. Het werken met tilliften is een is een risicovolle handeling, daarom vraagt de Inspectie dat je aantoonbaar geschoold en bekwaam bent wanneer je met een tillift gaat werken . We vinden dan ook dat je voor deze Free Learning module een score van 80% moet hebben. Dat betekent overigens niet dat je na het doen van deze module perfect met een tillift kunt werken. Vaardigheden leer je bij een praktijktraining en natuurlijk door het veel te doen.

Accreditatie

Voor deze module kun je 1 V&VN accreditatiepunt halen (4 euro administratiekosten), het certificaat is altijd gratis.

Doelgroep

De module is bestemd voor zorgverleners (in opleiding) die met tilliften (gaan) werken.

Type tillift

Er bestaan allerlei types en merken tilliften. In deze Free Learning module kunnen we die niet allemaal laten zien. In de films zal je een lift met een elektrische verrijdbaar onderstel zien, maar voor de functionaliteit maakt dat in essentie niet uit. Wil je meer leren over manoeuvreren dan kun je de Free Learning modules ‘Manoeuvreren’ en/of ‘’Manoeuvreren met tilliften’ doen.

Duur

Je bent ongeveer 30 minuten bezig om de module te doorlopen.

Module starten

Deze Free Learning module is geschikt voor computers, tablets en smartphones.

Start