Verzorgend Wassen; Basismodule

Welkom bij de Free Learning Module ‘Verzorgend Wassen; Basismodule’ over wat verzorgend wassen is, hoe je het in de praktijk wel en niet kunt inzetten en welke voor- en nadelen er aan verbonden zijn.

Certificaat

Je kunt direct beginnen door onderaan deze pagina op ‘Start’ te klikken. Je hoeft je niet voor te bereiden. Als je 80% van de vragen goed hebt kun je aan het eind een certificaat uitprinten. Al je dat niet haalt kun je de module net zo vaak herhalen als je wilt. Het gaat er immers om dat je zo veel mogelijk leert.

Accreditatie

Voor deze module kun je 1 accreditatiepunt halen (4 euro administratiekosten), het certificaat is altijd gratis.

Doelgroep

De module is bestemd voor professionals en mantelzorgers die zorg verlenen aan cliënten die dagelijks hulp nodig hebben bij wassen en aankleden thuis, in de gehandicaptenzorg of in verpleeg- en verzorgingshuizen.

Duur

Je bent ongeveer 30 minuten bezig om de module te doorlopen. Daarna heb je voldoende basiskennis om een voorzichtige start met verzorgend wassen te kunnen maken in je eigen praktijk. Laat je altijd wel goed trainen in het gebruik van verzorgend wassen. Vaardigheid kan je immers niet van je computer leren, maar moet je ook echt oefenen.

Meer weten?

Als je meer wilt weten over Verzorgend Wassen kijk dan op www.goedgebruik.nl en op de website van Zorg voor Beter. Er zijn nog twee free-learning modules over verzorgend wassen en het gebruik ervan in de gehandicaptenzorg. Een over het wassen bij cliënten met weerstand en agressie (bekijk module) en een over het wassen van wat oudere, mogelijk dementerende cliënten die snel moe zijn of last hebben van watervrees (bekijk module).

Module starten

Je kunt deze module doen op een tablet, smartphone of een gewone computer.

Start