Meer doen met verzorgend wassen

Welkom bij deze speciale Free Learning Module over de extra mogelijkheden van verzorgend wassen in de gehandicaptenzorg. Deze module is ontwikkeld om je te laten zien hoe je daar optimaal verzorgend wassen kunt inzetten: om echt meer te doen met het dagelijkse wassen van cliënten. Dan hebben we het met name over de doelgroep oudere, mogelijk dementerende gehandicapten met bijvoorbeeld angst voor water en weinig energie. Ben je juist op zoek naar meer informatie over agressie en weerstand tijdens de wasbeurt, doorloop dan zeker ook de Free Learning module Wassen met Affectie. We gaan er vanuit dat je de Basismodule Verzorgend Wassen al wel hebt doorlopen.

Certificaat

Je kunt direct beginnen door onderaan deze pagina op ‘Start’ te klikken. Je hoeft je niet voor te bereiden. Als je 80% van de vragen goed hebt kun je aan het eind een certificaat uitprinten. Al je dat niet haalt kun je de module net zo vaak herhalen als je wilt. Het gaat er immers om dat je zo veel mogelijk leert.

Accreditatie

Voor deze module kun je 1 accreditatiepunt halen (4 euro administratiekosten), het certificaat is altijd gratis.

Doelgroep

De module is bestemd voor professionals die begeleiding bieden aan cliënten in de gehandicaptenzorg. Maar ook professionals in de thuiszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen en andere (mantel)zorgers die dagelijks cliënten wassen en verzorgen kunnen er hun voordeel mee doen.

Duur

Je bent ongeveer 30 minuten bezig om de module te doorlopen. Daarna heb je voldoende basis kennis om de extra mogelijkheden van verzorgend wassen in te zetten in de gehandicaptenzorg. Laat je altijd wel goed trainen in het gebruik van verzorgend wassen. Vaardigheid kan je immers niet van je computer leren, maar moet je ook echt oefenen.

Module starten

Je kunt deze module ook op een iPad doen.

Start